Bij de klant thuis

Op deze pagina laten we u binnen kijken bij de klant thuis. De mensen vonden het fijn zolang het maar anoniem bleef en daar heb ik alle begrip voor natuurlijk.

Een paar van deze lieve modernisten lieten me ook weten dat hun huis over hoop stond, maar dat is nu net het fijne aan retro, dat mag er al eens nonchalant bij liggen. Het blijft er keurig uitzien, een paradox bestaat daar niet. Een paradox bestaat alleen als je twee te verschillende stijlen onder elkaar gaat mixen die te ver van elkaar liggen.

En nu vraag je je waarschijnlijk af, retro is toch maar één stijl? Neen retro is breder dan je denk. Het begon allemaal wel bij de art-deco periode in het begin van de 21ste eeuw en daarna gaan we naar de jaren veertig en vijftig die toch ook wel één contrast vormen. Meubeltjes met formica bladen werden geïnspireerd door de muziek van toen de rock-‘n-roll. Ook de jaren zestig en zeventig horen goed samen te gaan, dat waren de jaren waar dan weer de meubels gebaseerd werden op de hippie vrede periode. Ook werd er veel geëxperimenteerd in die tijd, ik denk maar aan de bal stoel en aan een tafel op tulipvoet enzo verder. Ook ontstonden er in die periode kleinere aparte stijlen, pop-art bijvoorbeeld of de funk-esthetica dat was dan weer een soort anti design die men kan vergelijken met de Memphis stijl.

Bij de meeste van de klanten zit de mix wel goed, zij combineren met de juiste tijdsgeest van meubeltjes en kleuren worden ook goed gecombineerd. En er zijn ook klanten die het volledige aan ons overlaten, wij mogen hun interieur volledig verzorgen, er wordt wel op voorhand afgesproken welke richting ze uit willen en welk budget ze willen spenderen.

Op de foto’s kun je ook zien dat er veel verzameld word, vazen van Perignem, glaswerk van Murano of zelf gewoon alleen Belgische meubels. Wel dat is dan ook weer leuk en spannend voor de klant om deze dingen bij elkaar te verzamelen tot een prachtig geheel. Een design item is meestal ook wel speels en kleurijk, het ziet er jong en fris uit en er hangt ook meestal een verhaal aan vast, door wie en waar het gemaakt is, uit welk land het komt en hoe oud het is. Er zitten ook dure dingen tussen die zeldzaam zijn en die in een internationaal veilinghuis hoge prijzen halen. Dat is dan weer goed dat je juist zoiets in huis hebt zonder je er weet van hebt of in een ander geval is het een goede investering, het is maar hoe je het zelf bekijkt.

Maar goed geniet van de foto’s zou ik zeggen en misschien doet u zo wel inspiratie op om zelf een kamer in te richten.

industrieel-bureauindustrieele-inrichtingpop-up-leontineschabbenvintage-tafelsindustrial-interiordesign-interior